Mısır Piramitleri Hakkında Önemli Bilgiler

Mısır Piramitleri Hakkında Önemli Bilgiler

Gizemli Yapılar, Piramitler

Çoğu Eski ve Orta Krallık dönemine ait olan Firavunların anıt mezarlarıdır. Mısır‘da 100 den fazla piramit bulunmaktadır. Bunlar içerisinde en büyüğü olan uzun süre dünyanın7 harikası arasında yaralan dünyanın yeni 7 harikasında “onur ödülü” bulunan “Keops Piramidi”dir. MÖ 2560 yılında yapıldığı146.58 metre yüksekliğinde( yaklaşık 10 metresi aşınma nedeniyle kısalmış137 m ) her biri birkaç ton ağırlıkta olan 2 milyon taş bloktan 20 yılda yapıldığı ileri sürülmektedir. Piramidin tepesinin “ Kuzey Kutbunu ”çevresinin ise “Ekvatorun uzunluğunu” temsil ettiği ileri sürülür. Büyük Piramit’in açıları, Nil’in delta yöresini iki eşit parçaya bölerler. Gize ‘deki üç piramit aralarında bir Pisagor üçgeni olacak şekilde düzenlenmişlerdir. Bu üçgenin kenarlarının birbirlerine göre oranı 3:4:5’dir.ò Büyük Piramit’in tabanının yüzeyi, anıtın yarısınınki katına bölündüğündeki=3,14 sayısı elde edilir.

Piramitler Hakkında Öne Sürülen İlginç Bilgiler

  • Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit’in içine bırakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.
  • Piramit’in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.
  • Bitkiler, Piramit’in içinde daha hızlı büyürler Piramit’in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.
  • Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç kokuvermeden Piramit içinde mumyalaşır.
  • Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit’in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.
  • Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.
  • Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur.
  • Piramit, kimin adına yapıldıysa, o kişinin öldükten sonra mumyalanarak piramit içerisindeki mezarının bulunduğu odasına, yılda sadece 2 kez, doğduğu ve tahta çıktığı günlerde güneş girmektedir.
YAZAR BİLGİSİ
Tarih öğretmeni. Gücü yettikçe tarih yolcularına rehberlik edecek, öğrenmeye devam edecek bir tarih talebesi.
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.